1992 de Ankara Eymir gölünde gölden ODTÜ ye su çekilen boruların önünde bırakma ile canlı yem kullanarak yakaladığım kafasını kuruttuğum 120 cm lik dev turnanın ağız içi görüntüsü. O zamanlarda her gördüğümüzü rahatça ve defalarca çekebilen dijital teknoloji yoktu. Dolayısıyla fotoçeken dijital fotoğraf makinaları yoktu ve fotoğraf makinamız av ekipmanımızın bir parçası değildi.
Elazığ yakınlarına bir derede 2005 yazında Orhan Yılmaz usta bize alabalık avını öğretirken
1990 yılında Ankara Eymir'de (gölbaşı) yakaladığım turnalar. En sağdaki 74 cm
Solda Elazığdan Alperin katkılarıyla elimize ulaşan dev bir Caner. Dr. Reaşat Benze Arkadaşımızın bizlere gönderdiği resim 37 kg lık dev yöresel olarak CANER ya da yanlış bir ifadeyle TURNA olarak biliniyor. Bunun nedenini bu balığın turna yakalanan yapay yemlerle yakalanması olabilir. Bu balık Keban barajında oldukça derin kayalık bir mıntıkada klasik turna kaşığıyla yakalanmış. Bu balık için seyrettiğim bir balık avı belgeselinde 80 kiloya kadar ulaşabiliyor deniyor
Bir zamanlar Beypazarı yolunda Kirmir çayında 1980li yıllarda ne balıklar çıkardı. Orhan Yılmaz da çok gençti. 1980 li yıllarda Orhan ve arkadaşlarının hafta sonu av hasılatı .Ben o zamanlarda henüz balığa başlamamıştım.
.
Fotoğraf albümümüze sizde katkıda bulunmak istermisiniz? Fotoğraflarınzı bekliyoruz hikmetsolak@gmail.com
|